Boklansering slaget ved Trangen

Fredag 16 november var det lansering av jubileumsboka for slaget Trangen

Fredag 16 november var det lansering av jubileumsboka: Slaget ved trangen 1808. Forfatter Kolbjørn Brekstad høstet mye ros for sitt arbeide med å gjenskape historien fra tiden rundt slaget og selve slaget ved Trangen.
Lansering av jubileumsboka er en del av jubileumsarrangementet som skal avholdes 25. april 2008. Det er da 200 år siden Slaget ved Trangen sto. En historisk viktig hendelse for Glåmdalen og Solør, men også nasjonalt hvor dette var den første trefningen hvor svenskene ble slått og drevet på flukt av norske soldater.

Åsnes Næringshage er engasjert av Åsnes kommune som prosjektleder. Et kjempespennede prosjekt sier prosjektleder fra Åsnes Næringshage, Eli Grøntoft Dybdal. Dette er en del av vår kulturelle arv som er viktig å formidle. Engasjementet fra skoler samt lag -og foreninger er allerede stort for at vi skal få et flott jubileumsarrangent til neste år avslutter Eli.

Fra venstre på bildet:
Randi Etnan fra Etnan Forlag, forfatter Kolbjørn Brekstad, Aage B. Aasnes oldebarn etter Peder Aasnes som deltok under slaget som soldat i Hofske skiløber compagnie, Prosjektleder Eli Grøntoft Dybdal og varaordfører Ørjan Bue.

 

Boka har fått ett flott omslag som godt illustrerer slaget og historien for lokalbefolkningen.
Det har vært mange bidragsytere som har vært med på å fremskaffe historisk materiale. Av disse kan nevnes Johan Dybendal, Tore Gransæther, Aage B. Aasnes og Hans Diderik Bakke.

Boka er til salgs i den lokale bokhandleren på Flisa.
En flott julegave som vil skape stor glede i hjemmet.

Sentral i prosjektet for markeringen av slaget ved Trangen, Tore Gransæther til høyere på bildet i uniform sammen med forfatter Kolbjørn Brekstad.
Til venstre, Stein Magnus Moen i uniform identisk med Hoffske skiløber compagni slik de i 1808 var uniformert.

Alt innhold er beskyttet av loven om opphavsrett © 2020 Åsnes Næringshage. Utviklet av Spire Web & Design

Personvern og cookies