Rekorddeltakelse på gründerkveld

IMG_5486.JPG

Mange møtte opp på gründerkvelden i Solør mandag. De fikk høre historier fra lokale gründere, servert lokal mat, lokal underholdning og det var god stemning.

Mange hadde tatt turen til næringshagen sitt arrangement mandag kveld. Gründerkvelden samlet hele 85 stykker og seansen ble innledet av Bjørnulf Lie, bedre kjent som Trubadur Bayer i det ganske land. Vanligvis reiser han hele landet rundt og spiller på utesteder. Han er nå omtalt som landets beste og mest populære trubadur. I mellom sangene ble han intervjuet av Anette Strand Sletmoen fra næringshagen. De oppmøtte fikk høre mer om hvordan Bjørnulf tenker og hvordan han gikk fra å være "vanlig trubadur" til å oppnå den suksessen han har i dag. Han var sent ute på facebook, men fikk respons langt over egne forventninger. Han byr på seg selv og får mange ønsker og historier fra fansen. Så handler det om å by på seg selv og gjøre en tolkning som passer til historien. Selv med en helt ny setting i kinosalen på Flisa, så leverte han på høyt nivå til stor applaus fra publikum.

Hågen Haugrønningen, opprinnelig fra Våler, fortalte så sin historie. Hvordan det kan være mulig å leve godt som gründer i dag med nesten verst tenkelig utgangspunkt. Han fortalte en del av livshistorien og om sitt møte med helsesystemet i Norge. Fra å være anbefalt uføretrygd, så tok han helomvending og startet sin gründerreise med NAV som første kunde! I dag lever Hågen av å coache og gi råd til bedriftsledere, andre coacher og andre mennesker som trenger å se mulighetene. Verdiene han har med seg fra barndommen på Braskereidfoss er til god nytte og som han mor fortalte ham: 

"Rætt opp riggen gutt å sjå dæm i aua, du har ingenting å skamme deg over!" 

Hågen sier at alt handler om å tro på deg selv, det du gjør og det du har å gi til verden.

I pausen ble det servert mat fra Eva Korsmo Fjeld som har startet sitt eget foretak, Mor Godhjertets Catering. Eva er en av gründerne som har vært innom næringshagen i høst og som nå har realisert drømmen. Vi hørte flere som kommenterte de gode smakene som Eva hadde satt sammen for anledning og alt var lekkert anrettet. Hun fortalte også sin historie om hvordan hun startet opp og at hun nå har startet opp ved siden av sin vanlige jobb.

Innovasjon Norge ved Mathias Bakke Haugen fortalte om hva de kan bidra med og hva som må til for å oppnå støtte fra Innovasjon Norge. Bernt Hjelmervik fortalte om innholdet på Etablererskolen som AB Utvikling kjører på oppdrag fra fylkeskommunen. Det er seks kurskvelder der man kan teste ut sin ide og få nyttig påfyll for å komme i gang med sin egen virksomhet. Normalt er egenandelen for disse kurskveldene 1100 kroner, men dette dekkes av Solørfondet for deltakere fra Solør. Dermed får man kurset som går over seks kvelder helt gratis. Mer info om kurset og påmelding finnes her.

Presentasjoner til foredragsholdere finner du her:

Hågen Haugrønningen

Solør Næringshage og Solørfondet

Innovasjon Norge

Etablererskolen v/AB Utvikling
Alt innhold er beskyttet av loven om opphavsrett © 2020 Åsnes Næringshage. Utviklet av Spire Web & Design

Personvern og cookies