Spennende besøk hos Landsbyen Dokka!

IMG_1545.JPG

Åsnes-delegasjonen; Åsnes Næringshage og Åsnes Kommune,kom begeistret hjem fra Landsbyen Dokka i Nordre Land kommune med mange gode inntrykk og en solid porsjon entusiasme.

BLE BEGEISTRET: Åsnes –delegasjonen ble godt mottatt iNordre Land. Fra venstre Tove Haug i Landsbylauget, dagligleder i Åsnes næringshage Kjersti Myhre, Per A. Rognerud,daglig leder i Nordre Land næringshage, ordfører Liv Solveig Alfstad som holder Landsbyerklæringen sammen med ordfører Lars Petter Heggelund, næringskonsulent i Åsnes Øystein Østgaard, varaordfører Ørjan Bue, leder i Handelssenteret Flisa Erik Schjærin og prosjektleder for Landsbyen Dokka, Geir Otto Anderson.

DOKKA: - I løpet av våren vil jeg invitere aktuelle aktører somhandelsstand, næringsliv for øvrig og de frivillige organisasjoner til idédugnad som jeg håper vil ende opp i et landsbykonsept tilpasset Flisa og vår kommune, sier ordfører Heggelund som understreker at grendene vil bli en viktig del av dette opplegget.

Kommunetvillinger!

- Kommunene Nordre Land og Åsnes har så mange sammenfallende strukturer og er så like hverandre at det skapte munterhet under befaringen, fortsetter ordføreren. Kommunesentrene er påfallende like med en gjennomgående miljøgate med blandingsbebyggelse av forretninger og boliger på begge sider, forsetter ordfører Heggelund.

Og ikke nok med det; Nordre Lands kommunevåpen er tofløterhaker, mens Åsnes har som kjent tre. Og på Dokka som på Flisa finnes et fløtermonument! At flateinnhold og innbyggertall er omtrent det samme og at man sliter med stort sett de samme utfordringer, bør heller ikke overraske noen. For som verten, ordfører Liv Solveig Alfstad (AP) sa :

- Vi er jo de reneste kommunetvillinger!

Les hele innlegget her:

http://www.asnes.kommune.no/intranettarkiv/Internett/Landsbyen.pdf

 

 

 

Alt innhold er beskyttet av loven om opphavsrett © 2019 Åsnes Næringshage. Utviklet av Spire Web & Design

Personvern og cookies