Stort oppmøte på gründerkveld

14360481_10208748649450939_1272971429_o.jpg

Nærmere 50 personer møtte opp da det ble arrangert gründerkveld i Solør tirsdag.

Det var gledelig å se så mange på gründerkvelden i Solør tirsdag. Programmet ble innledet med toner fra Hanne Mette Gunnarsrud og Johnny Enger. Hanne Mette er lokal gründer av eget band og har tre Spellemanns-nominasjoner på like mange forsøk. Dermed var stemningen for kvelden satt, og så fikk de fremmøtte høre historien om Explore Finnskogen. Brødrene Per Ola og Thomas Bjørneseth fortalte om etableringen av selskapet, og de delte mange detaljer om hvilke strategiske valg de hadde tatt underveis. Gutta i Explore Finnskogen fikk mange spørsmål etter sitt innlegg, alt fra spørsmål om markedsføring til praktiske tips for gjeddefiske.


        

Deretter var det Mathias Bakke Haugen fra Innovasjon Norge som fortalte med stort engasjement om suksessrike innovasjonshistorier i Norge. Videre fortalte Haugen om hvilke kriterier som skal til for å kunne motta støtte fra Innovasjon Norge, med et klart budskap om å ta kontakt og teste ut ideen sin. For de lokale gründerne kan næringshagen være en døråpner for de som ønsker å teste ut ideen sin før et møte med Innovasjon Norge.

Bernt Hjelmervik fortalte om Etablereropplæringen i Hedmark, et kurs som går over 6 kvelder for de som ønsker å starte bedrift, teste ut ideen sin eller de som driver bedrift og ønsker å styrke kunnskapen sin eller utvide nettverket. Nye kurs er på gang og Solør Næringshage vil i samarbeid med Solørfondet gi gratis kursplasser til 10 stykker i Grue, Våler eller Åsnes som ønsker å delta på kurs i etterkant av gründerkvelden. Vi håper dette gjør at de som ønsker å starte opp melder seg på kurs og får testet ut sine ideer!

   

I pausen ble det servert lokal omelett på surdeigsbrød bestående av poteter og egg fra lokale produsenter, grønnsaker og brød fra Gårdsmatbutikken (Mellem Gård) og pultost fra Vesterhaugen Gård. Den ble toppet med "langreist" spekeskinke - og det spørres om det kunne være mulig å starte produksjon av spekeskinker i Solør? Svein Terje Kynbråten fortalte at de hadde reist rundt for å hente råvarene - og at det burde være mulig å samle et lager av lokale råvarer slik at de samlet var lettere tilgjengelig. Kanskje kunne dette være noe for Heia Hotell som har rikelig med kjøle- og fryseplass, samt godkjente lokaler til et slikt formål. Evensen's Bakeri og Conditori hadde levert en stor velsmakende Solør-kake til anledningen dekorert med sølvmynter, poteter, korn, Glomma og gjedde.

Etter pausen fortalte Per Nygaard fra Sparebanken Hedmark om noen enkle huskeregler da man starter opp, og budskapet fra banken var også at døren er åpen for den som ønsker en samtale rundt det å starte egen virksomhet. Det lokale virkemiddelapparatet ble så presentert. Fra Landbrukskontoret for Våler og Åsnes kom Per Ove Væråmoen med en presentasjon av sine tjenester og Solørfondet ved Nils Lindeberg fortalte om tilskuddsordningen som er mulig å søke på for virksomheter i Våler, Åsnes og Grue. Denne seansen ble avsluttet med et innlegg fra næringshagene der Anette Strand Sletmoen og Thor Arnstein Berg fortalte om hvilke tjenester som Solør Næringshage og Grue Næringshage kan tilby lokale gründere.

   

Bjarne Evensen fra Evensen's Bakeri og Conditori avrundet gründerkvelden med historien om bedriften. En bedrift som har eksistert i ca 120 år, og hvordan bedriften har måttet tenke nytt ved flere korsveger, drevet innovasjon og gründervirksomhet i det daglige. Bedriften har flere ganger tatt grep, tilpasset seg markedet og funnet nye måter å finne inntekter på. Bjarne trakk frem viktige egenskaper for lokale gründere og fortalte at lokalt eierskap er en av de viktige suksessfaktorene.

Etter seansen fikk vi flere henvendelser fra deltakerne, og det tyder på at noen fikk næring til sine ideer.

Vi ønsker å takke foredragsholdere, medarrangører og deltakere for en fin og inspirerende gründerkveld i Solør!  

Alt innhold er beskyttet av loven om opphavsrett © 2020 Åsnes Næringshage. Utviklet av Spire Web & Design

Personvern og cookies