Personvern og cookies

Personopplysninger er kort fortalt opplysninger som kan kobles til degsom person. En personopplysning kan være navn, telefonnummer, adresse, men detkan også være ting som IP-adresser, et atferdsmønster, eller envurdering/profilering gjort ut ifra et datasett. Vi vil trenge noen av dinepersonopplysninger for å best mulig kunne svare på din henvendelse og gi degden rette informasjonen.

All bruk av personopplysninger regnes som en behandling. Dette kan for eksempel væreinnsamling, registrering, sammenstilling, lagring og utlevering eller enkombinasjon av disse. Solør Næringshage AS (Solør Næringshage) er behandlingsansvarlig for personopplysninger som behandles i forbindelse med bruk av våre tjenester og i kommunikasjon. At Solør Næringshage er behandlingsansvarlig innebærer primært at det er vi som har ansvar og plikter vi må følge etter personvernforordningen. Vi er opptatt av at du forstår hvordan vi håndterer data om deg, og i denne personvernerklæringen forklarer vi hvilken data vi samler inn, hvordan vi gjør det og hva vi bruker de til.

Henvendelser og oppfølging

For at vi skal kunne følge opp deg som partner/klient må vi ha noen opplysninger for å kunne nå deg. Disse opplysningene vil vi enten få av deg via e-post eller telefon. Dine personopplysninger vil ikke bli brukt til andre formål enn å besvare din henvendelse, og eventuelt legge deg til i vårt register. Om henvendelsen din er besvart og det ikke fører til noe mer, vil vi slette din e-post innen 1 måned.

Din informasjon

Vi må lagre din informasjon knyttet til deg og din bedrift. Dette fordi vi er lovpålagt å arkivere slik informasjon, dette blant annet grunnet lovverk som bokføringsloven. Det er også viktig at vi har denne informasjonen slik at vi kan gi deg tilstrekkelig oppfølging.

Om cookies (informasjonskapsler)

Når du besøker nettstedet vårt registreres det ulike typer informasjon om deg som bruker i en «Cookie.» En cookie er kort fortalt en liten fil som lagres lokalt i din nettleser. En cookie kan ikke utføre handlinger, kontrollere ting eller være skadelig/inneholde virus.

Hvilken informasjon registreres om deg som bruker

Når du besøker Solør Næringshage på nett registreres det ulike typer informasjon om deg som bruker:

  • Din posisjon, ved bruk av en del fra din IP-adresse, posisjonsdata eller lignende
  • Din web-adferd, som hvilke sider du besøker på vårt nettsted, hvor ofte og hva du gjør på de ulike sidene
  • Teknisk informasjon om din nettleser og ditt operativsystem

All informasjon blir automatisk anonymisert, og vil ikke kunne brukes av verken oss eller en tredjepart til å identifisere deg som person. Informasjonen vil heller ikke bli brukt til markedsføringsformål, kun for analytiske og/eller funksjonelle formål.

Hvordan dine opplysninger blir samlet og lagret 

Informasjon om deg som bruker blir fanget opp og lagret ved hjelp av cookies/informasjonskapsler og i noen tilfeller en del av din IP-adresse, som blir anonymisert og utilgjengelig for oss og tredjeparten. All datatrafikk mellom din nettleser og våre servere er kryptert, og blir lagret med våre strenge krav til datasikkerhet. Det samme gjelder all trafikk til tredjeparten, som vil være Google Analytics.

Hvordan vi benytter data som er samlet inn på nettstedet

Data om din web-adferd blir brukt til flere ulike formål:

Cookies for analytiske formål:

__utma

  • Eier: Google
  • Utløper: Vedvarende, inntil den blir fjernet eller slettet i nettleseren
  • Formål: Dette er en “vedvarende” cookie, som vil si at den aldriutløper med mindre du som bruker aktivt sletter eller deaktiverer cookies i dinnettleser. Denne cookien hjelper med å telle hvor mange ganger en bruker harbesøkt nettsiden som innholder cookien. Den lagrer også informasjon om førsteog siste besøk. Google Analytics bruker denne informasjonen til å generere besøksstatistikkerfor vårt nettsted

__utmb og __utmc

  • Eier: Google
  • Utløper: __utmb utløper etter endt sesjon, eller når du forlater nettstedet/lukker nettleseren. __utmc utløper etter 30 minutter
  • Formål: Disse cookiene jobber sammen for å kalkulere hvor lenge et besøk varer. __utmb lagerer det eksakte øyeblikket for når en bruker kommer inn på nettsiden, mens __utmc lagrer det eksakte øyeblikket for når brukeren forlater siden

__utmt

  • Eier: Google
  • Utløper: etter 10 minutter
  • Formål: Denne cookien blir brukt til å håndtere brukerforsespørsler mot Googles servere, som blir brukt til å generere statistikk om trafikken på nettstedet

__utmz

  • Eier: Google
  • Utløper: etter 6 måneder. Fornyes hver gang data blir sendt til Google Analytics
  • Formål: Denne cookien lagrer informasjon om hvordan brukeren kom til nettstedet, og om den ble dirigert fra en annen nettside

Cookies for funksjonelle formål:

ASP.NET_SessionId

  • Eier: Solør Næringshage
  • Utløper: etter avsluttet sesjon. Den slettes når du lukker nettleseren, eller går til en annen side
  • Formål: Dette er en generell cookie for nettsteder laget på .NET teknologi. Den blir som oftest brukt til å opprettholde anonymiserte brukersesjoner mot serveren. Denne cookien er høyest nødvendig for nettstedets funksjonalitet.

Sperre for eller slette cookies

Du kan sperre for cookies og slette registrerte cookies i nettleseren din, hvis du ønsker det. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at dette kan hindre noe av funksjonaliteten på nettstedet, spesielt cookien « ASP.NET_SessionId».  Nettvett.no har en fin og enkel guide for hvordan man administrerer cookies i forskjellige nettlesere: https://nettvett.no/slik-administrer-du-informasjonskapsler/

Sletting av personopplysninger fra klient- eller partnerforhold

Når du ikke lenger har avtaler eller forespørsler med oss vil vi fortsatt ta vare på dine personopplysninger og relevant informasjon fra kundeforholdet eller partnerskapet. Denne informasjonen slettes fra systemene våre når andre lovverk som eventuelt stiller krav om lagring og/eller arkivering opphører etter 10 år. Informasjon fra kundeforhold eller partnerskap slettes ikke dersom avdekking av straffbar handling eller rettstvist pågår.

Det norske Datatilsynet opplyser om at: «Maksimumsfrist for sletting for alle opplysninger er 10 år etter registrering. Datatilsynet kan ikke se at det foreligger hjemmelsgrunnlag for oppbevaring utover dette.»

Rett til innsyn i dine opplysninger

Dersom du er partner/klient av oss, eller har vært i kontakt med oss har du rett til innsyn i vår behandling av dine opplysninger. Det første du må gjøre er å kontakte oss så vi kan vi hjelpe deg videre.

Innsyn i vår lagring av opplysninger

Du kan sende en forespørsel om innsyn i hvilke opplysninger vi har og behandler fra deg, og hvilke sikkerhetstiltak vi har rundt bruken av opplysningene dine.

Mistanke om uautorisert innsyn

Du må konferere med en av våre kontaktpersoner dersom du har mistanke om at det har skjedd uautorisert innsyn fra en av våre ansatte.  Vi vil bistå deg ved bestilling av en utredning. Dersom det avdekkes at din mistanke er berettiget, vil du bli underrettet om det. Du vil få informasjon om at saken blir håndtert av Solør Næringshage, samt at den rapporteres til Datatilsynet.

Vi gir svar på alle bestillinger om innsyn så raskt som mulig og senest innen 30 dager. Noen tilfeller kan ta lang tid, hvis det skjer gir vi deg beskjed og holder deg oppdatert underveis.

Alt innhold er beskyttet av loven om opphavsrett © 2018 Åsnes Næringshage. Utviklet av Spire Web & Design

Personvern og cookies